Publicat: 29 Octombrie, 2020 - 14:00
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ostrov au depistat în apropierea frontierei de stat, cinci cetăţeni din Irak, care au intrat ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera "verde".

Persoanele în cauză au fost preluate, conform Acordului de readmisie între România şi R.Bulgaria, de către autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 28.10.2020, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ostrov au descoperit în apropierea frontierei de stat, în dreptul localităţii Esechioi, cinci persoane de sex masculin, fără documente de identitate asupra lor.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei, unde s-a stabilit că cei cinci bărbaţi sunt cetăţeni irakieni, având vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani. Totodată, în cadrul cercetărilor, cei cinci au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluaţi, conform Acordului de readmisie între România şi R.Bulgaria, de către autorităţile de frontieră din statul vecin.
 

Tag-uri Institutii: