4 octombrie 2022

Cinci persoane anchetate de către ANI

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fals în declaraţii – Nedeclarare venituri în cuantum total de peste 480.000 Lei

Agenţia Naţională de Integritate a constatat indicii referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, în cazul a cinci persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

GHEORGHE MIHAI MARIUS, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române

SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire de către GHEORGHE MIHAI MARIUS a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat venituri încasate din premii şi jocuri de noroc în valoare de 4.446 Lei, venituri din activităţi independente în valoare totală de 2.192 Lei, bunuri imobile reprezentând un apartament, bunuri mobile reprezentând un autovehicul precum şi datorii, reprezentând un credit bancar în valoare de 271.414 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

BERECHET NICOLAE CRISTIAN, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu

SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire de către BERECHET NICOLAE CRISTIAN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din premii şi jocuri de noroc în valoare de 20.528 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

RODINA FELICIAN, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin

SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire de către RODINA FELICIAN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în valoare de 14.714 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

CISMARU NICOLAE, fost Funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Curtici

SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către CISMARU NICOLAE a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din profesii libere şi comerciale în sumă totală 55.460 Lei, din dividende în sumă totală de 4.246 Lei şi din jocuri de noroc în valoare de 106 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

HOPŞA ADRIAN FLORIN, consilier Judeţean în cadrul C.J. Neamţ

SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire de către HOPŞA ADRIAN FLORIN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc şi dobânzi în valoare de 108.798 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE