8 august 2022

Cinci persoane reținute într-un dosar de trafic de droguri de risc

Whether it be pornography, gambling, drugs, or other illegal online activity, the law is closing in on you. Dramatic lighting. Horizontal version, and room for copy.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 02.12.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2021, inculpaţii au constituit o grupare infracţională având ca obiectiv importul de droguri de risc (cannabis) din Spania şi comercializarea acestora pe teritoriul României.

În concret, membrii grupării au importat din Spania cantităţi mari de droguri de risc (cannabis) pe care le-a comercializat ulterior pe teritoriul României, fie personal, fie prin altor persoane.

La data de 02.11.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a 3 dintre inculpaţi, după ce auprimit un colet cu droguri din Spania, iar, ulterior, au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare.

În urma activităţilor, au fost ridicate 1,3 kg de cannabis, dispozitive folosite la cântărirea, porţionarea şi ambalarea drogurilor, precum şi o armă de vânătoare şi muniţia aferentă, deţinute ilegal.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău