Publicat: 1 Februarie, 2017 - 15:19
Share

Ca urmare a activităților de procedură penală desfășurate de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul penal privind fapte de corupție săvârșite de lucrători din cadrul IPJ Galați — Serviciul Politiei Rutiere și Biroul Poliției Rutiere — Municipiul Tecuci, aseară, 31 ianuarie a.c. au fost dispuse măsuri de reținere pentru 24 de ore față de 5 polițiști, iar față de alți 2 s-a dispus măsura controlului judiciar.

Acțiunea penală a fost pusă în mișcare față de 7 lucrători de poliție rutieră, ceilalți 4 având calitatea de suspect. De asemenea, un număr de 3 persoane contraveniente au calitatea de suspect.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, pentru administrarea probatoriului în cauză, au fost realizate 12 percheziții domiciliare și puse in aplicare 15 mandate de aducere. Persoanele în cauză sunt învinuite că au pretins și primit diverse sume de bani de la conductori auto identificați săvârșind diverse contravenții în trafic, pentru a trece în procesele verbale abateri mai ușoare decât cele comise și, implicit, să aplice amenzi mai mici.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu.

Alături de ofițerii DGA, la percheziții au participat și lucrători ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, precum și lucrători ai IGJR — Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și I.J.J. Galați.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Comunicat de presă - DGA