25 ianuarie 2022

Cinci unităţi de terapie la domiciliu urmează să fie achiziţionate pentru copiii cu afecţiuni oncologice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia Zi de Bine împreună cu Asociaţia Marinuş Gălbenuş demarează proiectul BINEintensiv, în cadrul căruia vor achiziţiona cinci unităţi de terapie intensivă pentru acasă, pentru copiii cu afecţiuni oncologice sau alte boli grave. În aceste situaţii copiii prezintă un anumit nivel de dependenţă, au o capacitate limitată de deplasare şi au nevoie de îngrijire specială la domiciliu, după şi între spitalizări.

Proiectul BINEintensiv are două componente majore, achiziţionarea echipamentelor şi aparatura medicală necesară pentru îngrijirea la domiciliu a unui copil grav bolnav, respectiv componenta umană, de la asistenţă medicală, sprijin educaţional pentru copiii care nu mai pot merge la şcoală până la sprijin psihologic pentru copii, dar şi pentru părinţi.

Asociaţia Marinuş Gălbenuş a fost înfiinţată de un tată îndurerat după ce fiul său, Marinuş, a pierdut lupta grea cu cancerul. Încă de când a plecat, Mirel Dolofan încearcă, prin asociaţia pe care a înfiinţat-o, să dea Binele mai departe şi să lupte în continuare alături de copiii grav bolnavi şi de familiile lor.

„Marinuş era un băieţel vesel, năzdrăvan, un prieten al oamenilor de tot felul, un puşti zâmbitor, curajos şi generos. Timpul alături de Marinuş m-a învăţat cum să trăiesc cu durerea, cum să o înţeleg, cum să îi înţeleg pe cei care trec prin aceeaşi luptă ca noi, m-a învăţat să fiu blând şi mai atent la nevoile celor din jur, dar mai ales m-a învăţat să ajut, atât cât pot”, a mărturisit Mirel Dolofan.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului BINEintensiv este de 35.000 Euro şi este oferit de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România şi UniCredit Bank.

„Nu ne putem imagina durerea şi şocul la aflarea unui astfel de diagnostic, însă putem înţelege cât de mare este nevoia de a fi sprijinit în aceste momente. Cele cinci kituri reprezintă un ajutor într-un moment crunt, atât pentru ca un copil care suferă să poată dormi mai bine, să poată respira mai bine, cât şi pentru părinţii săi, care se asigură astfel că îi oferă celui mic cea mai bună îngrijire de care poate avea parte acasă. Îi invităm pe toţi cei care vor să ne fie alături, să doneze pentru această cauză”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

Un astfel de kit de terapie intensivă pentru acasă va include un pat de terapie, scaun rulant pliabil, saltea antiescare, concentrator oxigen portabil, saltea antidecubit, monitor funcţii vitale, aparat aspirare căi respiratorii superioare, aparat aerosoli şi un kit de îmbăiere la pat.

Costul pentru un astfel de kit este de aproximativ 6.500 de euro. Fiecare unitate de terapie intensivă pentru acasă va rămâne la domiciliul familiei atât cât va fi nevoie de el, urmând ca apoi să ajungă la un alt copil.

Tot în luna decembrie, Asociaţia Zi de BINE mai lansează un proiect inedit. Deşi de obicei implicarea oamenilor în proiectele asociaţiei se realiza prin donarea zilei de naştere, de această dată fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine, Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, îi invită pe cei care doresc să facă o faptă bună, să se implice chiar dacă nu este ziua lor. Pe parcursul lunii decembrie vor propune 31 de cazuri sociale care au nevoie de susţinere, iar oamenii sunt invitaţi să doneze pentru acel caz cu care rezonează. 31 de zile. 31 de familii. 31.000 de lei.

Cei care doresc să susţină proiectele realizate de Asociaţia Zi de Bine în luna decembrie , o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin intermeniul FB fundraiser: shorturl.at/tGKZ6.

Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.