12 august 2022

Cincizeci şi trei de persoane depistate în urma unei acţiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat, pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, mai multe acţiuni independente şi în sistem integrat cu celelalte structuri ale MAI, în urma cărora au depistat, pe raza municipiului Timişoara, cincizeci şi trei de cetăţeni străini care nu îţi justificau prezenţa în zonă.

În data de 04.08.2022, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Timişoara şi Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru solicitanţii de Azil Timişoara au desfăşurat pe raza municipiului Timişoara, acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale ale în zona de competenţă. Astfel, în urma acţiunilor, în mai multe locaţii din municipiu, au fost identificaţi cincizeci şi trei de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa pe raza judeţului Timiş.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh şi India, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, majoritatea având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră i-au îndrumat pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi.

Totodată, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara derulează verificări pentru persoanele care nu deţineau documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat, cu sprijinul şi cooperarea celorlalte structuri ale MAI , de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza judeţului Timiş vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

PURTĂTOR DE CUVÂNT: Agent sef principal de poliţie LES MIHAELA
Comunicat de presă – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara

Sursa foto Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara