12 august 2022

„Cine este cel mai influent „medic” din lume?” Bill Gates!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dacă motorul de căutare Google este întrebat cine este cel mai influent „medic” din lume, primele răspunsuri nu lasă nici o îndoială: Bill Gates, deoarece magnatul este cel care impune politicile de sănătate ale OMS.

În 2017, cu mult înainte de actuala pandemie, revista americană „Politico” a publicat un articol care a analizat ceea ce a considerat a fi influența nejustificată a lui Gates asupra OMS. „Unii miliardari cumpără insule, în timp ce Gates a cumpărat OMS”, a spus revista. Din 2000, Fundația Gates a contribuit cu peste 2,4 miliarde de dolari la organizație.

OMS a fost privatizat, nici mai mult, nici mai puțin. Prioritățile lui Gates au devenit ale OMS, a spus revista. Organizația globală nu cheltuiește banii pentru propriile proiecte, ci pentru cele pe care Gates le urmărește. Un sfert din bugetul OMS este destinat vaccinurilor împotriva poliomielitei, deoarece Gates le…impune.

Criza Ebola din 2014, care a ucis 11.000 de oameni în Africa de Vest, a fost o experiență deosebit de dureroasă pentru OMS. Un program de urgență elaborat în urma epidemiei a primit până acum doar 60 la sută din 485 de milioane de dolari necesari pentru 2016-2017.

Când Gates a început să-și pună banii în OMS, oficialii au început să vorbească despre „filantropia monopolică”. Alții batjocoresc vorbind despre „Bill Chill”. Miliardarul a fost primul individ care a prezidat adunarea generală a țărilor membre ale OMS.

Birocrații se plâng și batjocoresc, dar numai în liniște. Nimeni nu vrea să-și arate fața, deoarece pentru ei cel mai important lucru sunt suculentele lor salarii lunare. „El este tratat ca un șef de stat, nu numai în cadrul OMS, ci și în G20”, a declarat un reprezentant al unui ONG cu sediul la Geneva, numindu-l pe Gates unul dintre cei mai influenți bărbați din domeniul sănătății globale.

 

Unii se tem că Fundația Gates este un cal troian pentru ca interesele capitaliste să submineze rolul OMS în stabilirea politicilor mondiale de sănătate, deoarece Fundația Gates nu se concentrează pe sănătate, nici pe sistemele de sănătate, ci pe vânzarea de vaccinuri și medicamente. .

OMS a acordat Fundației Gates statutul de „relații oficiale”. 30 de grupuri de apărare a sănătății au scris o scrisoare deschisă către conducere pentru a protesta pentru că Fundația Gates a devenit partener oficial al organizației, deoarece veniturile sale provin din investiții în companii care sunt în dezacord cu obiectivele de sănătate publică, cum ar fi Coca-Cola.

Îngrijorarea cu privire la rolul în creștere al fondurilor private a determinat țările membre să cadă de acord, după câțiva ani de negocieri, asupra unei noi politici care reglementează modul în care acestea interacționează cu entități precum fundații private, companii și ONG-uri.

Iată, deci, că aceste conflicte de interese din cadrul OMS nu subt simple speculații, ci chiar exista lucruri concrete care le aduc în prim plan, nu in zadar, anumiți șefi de state și-au retras țările din OMS, deoarece organizația cu sediul la Geneva nu mai face de mult ceea ce ar fi trebuit să facă!

Ciprian Pop