16 octombrie 2021

Cine va plăti prețul covidului în lume

Close up desaturated color image depicting a sad, depressed-looking woman in her 30s, and of caucasian ethnicity, looking of a rain-soaked window with her hands pressed to the glass. The image was taken during the Covid-19 pandemic during lockdown, and the image illustrates a mental health concept, as well as a domestic abuse concept. Room for copy space.

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Un clișeu intens vehiculat, atât de presa de la noi, cât și de aiurea,  este „criza covidului”, slogan în care celebrul „covid” va înceta să aibă un sens de sănătate și va începe să se manifeste într-un sens economic, cat despre cel legat de pierderea  drepturilor cetățenești, nu mai vorbim.
În curând, facultățile de economie vor începe să-i învețe pe studenți, spunându-le că „criza este o consecință a covidului”, deoarece cel mai ilogic lucru este de a întoarce problema cu 180 de grade, punând efectul drept cauză (și invers).
Angrenajul globalist, aflat la putere nu numai la noi, recuperează întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, acest preț pe cheltuiala oamenilor simplii, astfel încât aceștia din urmă plătesc întotdeauna toate cheltuielile.
Același lucru este valabil la nivel internațional. Unele țări încearcă să compenseze „covidul” în detrimentul altora și pentru asta „experții în sănătate” vin cu tot felul de strategii, care depășesc zona sănătății și distrug echilibrul firesc al societăților, poate, în unele situații, cu consecințe iremediabile pe termen scurt și mediu.
„Perspectivele [economice] pentru țările cu venituri mici s-au întunecat considerabil”, a declarat Gita Gopinath, economist-șef la Fondul Monetar Internațional, marți, într-o conferință de presă, unde a vorbit despre vaccinuri și PIB-ul mondial, într-o abordare care pare să pună presiune, grăbind cu orice preț vaccinarea, deși ar fi și alte soluții.
Ceea ce Gopinath a reușit, totuși, să recunoască este că prețul pandemiei va fi plătit de „țările cu venituri mici”, adică tocmai de cei care nu au banii să plătească. Aceste tipuri de țări vor deveni o „povară” care va încetini creșterea mondială, sugerează el.
Economistul s-a referit și la „întreruperea lanțului de aprovizionare”, adică la închiderea ușilor pe piața mondială cu același pretext ca întotdeauna, pandemia. Ușile erau închise și nu au fost încă deschise. În același timp, acest aspect este, în sine,  o altă cauză a reducerii așteptărilor pe care le aveau capitaliștii globaliști de la Davos cu privire la sosirea „noii normalități”, lumea lor distopică, atât de trâmbițată. Este posibil că această criză creată chiar de ei să nu aibă rezultatele pe care ei le așteaptă, ba dimpotrivă, să afunde omenirea în inegalități și dezechilibre și mai grave. Problema nu ar fi că acel grup de la Davos pierde, ci că există milioane de victime colaterale de pe urma experimentului lor demonic.
La rândul său, Goldman Sachs Bank reduce previziunile de creștere pentru Statele Unite de la 5,6 la 4% pentru anul viitor.
Germania, motorul economic al bătrânului continent,  își reduce propria prognoză de creștere la 2,4 pentru acest an din cauza a ceea ce și autoritățile de la Berlin numesc „întreruperea lanțului de aprovizionare”.
Banca Centrală Europeană pregătește un program de urgență (încă un altul) pentru salvarea Italiei de faliment. Banii din pandemie s-au epuizat deja și este nevoie de mai mult.
Alături de Grecia, Spania este țara în care datoria, atât publică, cât și privată, a crescut cel mai mult de începutul pandemieei încoace. Datoria publică a trecut de la a reprezenta 95% din PIB în 2019 la 125% în acest an!
Datoria, la nivel global, ajunge la cifre care triplează PIB-ul statelor într-un moment în care ratele dobânzilor încep să crească.
De asemenea, este bine să cunoașteți și că, anul trecut, toate țările Uniunii Europene au avut deficite mai mari, cu excepția Danemarcei, chiar dacă guvernanții de la București, prin presa lor aservită, transmit alte semnale și „povești”.
Știm cine va plăti prețul „covidului”, suntem noi, angajații și, mai mult decât noi, vor simți povara pensionarii și suntem aproape convinși de modul în care ne vor face să plătim: reduceri salariale, ore suplimentare, precaritate, reduceri, privatizări și iarăși precaritate … Acesta este „lanțul trofic” globalist.
Ciprian Pop