27 octombrie 2021

Cine zboară imediat?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Am auzit medici vorbind despre lipsa medicamentelor necesare pentru tratarea infecțiilor cu Covid 19. Mi se părea discutabil. Am crezut că nu-i decît o cîrteală. La noi toată lumea se plînge. Am citit apoi postarea lui Lucian Duță, reprodusă integral și în Cotidianul. Iată ce afirmă și fostul director al CNAS:

”NU EXISTĂ TRATAMENTE ÎN SPITALE. Ne facem că tratăm bolnavii și de aceea mor pe capete. Nu există în spitale -pentru că România este tratată de Europa ca o colonie-tratamentul salvator: nici anticorpi monoclonali ,nici tociluzumab (linia a doua de tratament). Nici măcar linia a treia de tratament :Favipiravir sau Arbidol. Drept pentru care medicii tratează bolnavii cu medicamente INEFICIENTE. Și da, oamenii mor. Iar medicii tac!
b) Nu se asigură testare gratuită în masă și nici nu se izolează pacienții vaccinați dar care sunt contacți. Ei devin vectori de transmisie a bolii la fel ca nevaccinații dacă nu sunt izolați. Și da, medicii tac!”.

Afirmația dr. Lucian Dută este dublată de o declarație a ”paraditului” nostru Superman, premierul Florin Vasilică Cîțu. Mai ieri, el a zis în fața camerelor de luat vederi:

„Pentru Ministerul Sănătăţii, pentru că suntem în ancheta pentru valul 4, cum a fost pregătit, referitor la medicamente, din informaţiile pe care le am acum şi aş vrea să prezentaţi public situaţia, se pare că a fost o licitaţie care a început în aprilie pentru Tocilizumab. Deci, din aprilie şi până acum o săptămână, această licitaţie a tot fost tergiversată. Deci, dintr-o dată ne-am dat seama că nu avem acest medicament. Aş vrea să ştiu cine din Ministerul Sănătăţii a ţinut şi a tergiversat această achiziţie pentru acest medicament atâtea luni de zile, din aprilie până acum o săptămână, când a fost finalizată. Şi este foarte important ca aceste informaţii să fie prezentate public să vedem cine este responsabil pentru acest lucru”.

Nu mai încape nicio îndoială. Absența unor medicamente vitale este o culpă gravă. ”Do your worst!”, zicea omul. Pentru tergiversarea achiziționării există funcționari responsabili. Un om, o direcție, un minister, un guvern. Cine dă socoteală? În acest caz, este vorba de consecințe tragice și, în mod automat, de răspunderi penale. În nici un caz nu poate fi vorba de portarul de la Ministerul Sănătății și nici de o frizeriță din Ploiești. Și nici șeful sindicatului de la Metrou!
Degeaba ni se pregătește un alt cap al lui Moțoc cînd toată răspunderea pentru funcționarea bramburită a guvernului vine din gîndirea și comportamentul incoerent al prim-ministrului.
Și dacă nu este el, atunci cine zboară?