Publicat: 20 August, 2012 - 11:11
Share
"Tatăl fantomă", în parcul "Alexandru Ioan Cuza"

În parcul „Alexandru Ioan Cuza” din Sectorul 3, Marți, 21 August, bucureștenii pot viziona pentru a doua oară filmul „Tatăl fantomă” în regia  lui Lucian Georgescu. Din distribuție amintim  pe Marcel Iureș și Mihaela Sârbu.

Primăria Sectorului 3 și Asociația Culturală Metropolis au montat un ecran  gonflabil de 120 m² și un proiector de 17.000 de lumeni, unde bucureștenii pot viziona  gratuit, în aer liber  filmul „Tatăl fantomă”.
Deţinător al Premiului special la Festivalul de Film Internaţional Almaty "Shaken's Stars" 2012, filmul „Tatăl Fantomă” este o comedie dulce-amară.

Profesorul american Robert Traum (Marcel Iureș, într-un rol deopotrivă impresionant și inedit) își ia un concediu de un an și, renunțând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrățișeze o aventură ce are strânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să descâlcească misterul ce învăluie originile tatălui și unchiului său, faimoșii frați Traum: Rudolf, un celebru romancier și Samuel, odinioară mare gangster la Chicago.
În timpul călătoriei sale prin nordul României, Robert o cunoaște pe Tania (Mihaela Sîrbu), șefa Arhivelor Bucovinei.
Împreună, cei doi încearcă să-l găsească pe Sami (Valer Delakeza), ultimul prieten al familiei Traum aflat încă în viață, proiecționist la un mic cinematograf prăfuit de provincie. Sosirea lui Robert e providențială, căci Sami tocmai a fost izgonit din cinema de către un politician local pus pe căpătuială și implicat în afaceri cu mafia ucraineană. Treptat, Robert îl va ajuta pe Sami să-și recupereze cinematograful, iar bătrânul îl va ajuta pe Robert să-și recupereze identitatea.
Filmul „Tatăl fantomă” face parte din seria celor 10 proiecții internaționale și românești  care vor putea fi vizionate de către bucureșteni în perioada 14 august-2 septembrie, în fiecare seară de marți până duminică, gratuit, în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.