Publicat: 12 August, 2015 - 15:43
Share

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni joi, 13 august, începând cu ora 21.00, în  parcul Titan, pe Insula Artelor, la o proiecție de film în aer liber. Pentru această seară este programat filmul „Pierrot nebunul” în regia lui Jean-Luc Godard, cu Jean-Paul Belmondo şi Anna Karina.
Filmul este o coproducție franco-italiană, care a fost turnată în anul 1965, fiind transpunerea pe ecran a romanului „Obsession” scris de Lionel White.
Ferdinand Griffon, în rolul lui Pierrot, este convins cu greu de soție să meargă la festivitatea organizată de socrul lui. După serata mondenă dezolantă, acesta descoperă că femeia angajată ca babysitter e fosta sa iubită, Marianne Renoir. Nemulţumit de căsnicia şi de viaţa sa, Ferdinand hotărăşte să fugă împreună cu Marianne, despre care știe la fel de puțin cât știa și cu câțiva ani în urmă. În curând află că Marianne e urmărită de membrii unei organizații teroriste. Cei doi sunt nevoiţi să fugă spre sudul Franţei furând, spunând povești sau jucând teatru pentru a face rost de bani, într-o călătorie deloc banală, din care nu lipsesc traficul de arme, comploturile politice şi urmăririle. Idila lor se sfârşeşte cu moartea amândurora. 
    Filmul înfăţişează o lume în care încap prostia, violenţa, oboseala şi nebunia. Lumea din jurul lui este nebună şi nu Pierrot. Pierrot e nebun doar pentru că vrea să facă opinie separată. E nebun pentru că visează o insulă pustie.
           Un ecran gonflabil de 120 m² și un proiector de 17.000 de lumeni vor transforma vizionarea acestui film într-o experiență de neuitat pentru publicul bucureștean.