Publicat: 29 Iunie, 2016 - 17:51
Share

Pentru informații detaliate și programul filmelor selectate la cea de-a cincea ediție a Caravanei Metropolis, stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

După succesul din 2015, când peste 8000 de spectatori s-au bucurat de film în aer liber, Caravana Metropolis se întoarce și anul acesta în parcul Mihai Eminescu.

6 filme de autor vor fi proiectate de marți până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m2, și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. Filmele din selecția oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile și vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaționale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar și BAFTA.

Intrarea este liberă.

Iată cele 6 filme care vor fi proiectate la Arad:

1. Marți, 5 iulie:

DESPRE OAMENI șI OI/ RAMS (Islanda), r. Grimur Hakonarson, cu Theodor Juliusson, Sigurbour Sigurjonsson. Câștigător al premiului Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 și al premiului publicului la TIFF 2015.

Sinopsis: Cu toate că împart pământul și stilul de viață, frații nu și-au mai vorbit de patru decenii. Atunci când o boală incurabilă infectează turma lui Kiddi, toată valea devine amenințată iar autoritățile decid să eutanasieze animalele pentru a opri răspândirea, decizie pe care frații nu o pot accepta. Filmul este o poveste inteligentă despre diverse tipuri de pierderi.

2. Miercuri, 6 iulie:

DHEEPAN (Franța), r. Jacques Audiard — Câștigător al Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2014.

Sinopsis: Fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, un fost soldat, o femeie tânără și o fetiță pretind că sunt o familie pentru a trece granițele. Refugiați în Franța, într-un oraș problematic, abia cunoscându-se unii pe alții, ei încearcă să-și construiască un cămin.

3. Joi, 7 iulie:

TESTAMENTUL NOU NOUȚ/ LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT, r. Jaco Van Dormael, cu Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde — Nominalizat la Globul de Aur și la Premiile Cesar pentru cel mai bun film străin.

Sinopsis: O comedie absurdă și dram în același timp, despre viață, moarte, destin și liber arbitru. Despre un Dumnezeu care ne dă totul pe tavă, un Dumnezeu lipsit de compasiune pentru umanitatea creată chiar de el, care în accese dictatoriale ne servește niște legi implacabile și ciudate în același timp (legile lui Murphy). Dumnezeu va fi confruntat cu propriile legi în timpul călătoriei sale pe Pământ.

4. Vineri, 8 iulie:

FIUL LUI SAUL/ SON OF SAUL (Ungaria), r. Laszlo Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnar. Filmul a primit peste 30 de nominalizări și a câștigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului și cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de Film de la Cannes și cel mai bun film la ediția din acest an a Globurilor de Aur.

Sinopsis: Saul Auslander (Geza Rohrig) este un prizonier evreu din Ungaria, forțat să lucreze pentru naziști în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuiește a fi propriul său fiu și decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsuflețit al copilului și a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viața unui bărbat obligat să își uite umanitatea și încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.

5. Sâmbătă, 9 iulie:

AMY (UK), r. Asif Kapadia — Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016

Sinopsis: Un talent unic într-o generație, Amy Winehouse a fost o cântăreață care a captat atenția întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului — a scris și a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-și analiza propriile probleme.

6. Duminică, 10 iulie:

MUSTANG (Turcia), r. Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan — Filmul a fost nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015, în secțiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.

Sinopsis: Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute. Progresiv, părinții lor transformă casa într-o închisoare. Treburile casnice înlocuiesc activitățile școlare și căsătorii sunt aranjate. Cele cinci surori, conduse de dorința de libertate, răstoarnă limitele impuse de către familia lor.

Eveniment finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, proiect realizat cu sprijinul CNC, Sponsor AXN, Membru Europa Cinemas.

Asociația Culturală Metropolis, înființată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non profit de educare a publicului tânăr, precum Caravana Metropolis — Cinema în aer liber, Balkanik Arts&Culture Festival și KINOdiseea — Festivalul Internațional de Film pentru Copii, la care au participat la cele șapte ediții peste 50 000 de persoane.

Cristian Decu

Events & Marketing Manager

cristi@metropolisfilm.ro

Website: www.caravana.metropolisfilm.ro