Publicat: 27 Mai, 2013 - 17:32
Share
Ar fi ameninţat-o pe avocata familiei Ghinescu

Poliţistul Cristian Cioacă a ajuns, luni, în faţa magistraţilor la Judecătoria Piteşti, ca urmare a plângerii depuse de avocata  familiei Ghinescu, prin care contestă decizia de neîncepere a urmăririi pentru acuzaţia de ameninţare.

E vorba de momentul în care Cristian Cioacă s-a opus ca fiul său să fie luat într-un weekend de părinţii Elodiei. Avocata Crina Radu spune că s-a întâlnit cu Cioacă într-o benzinărie, iar acesta a îmbrâncit-o şi a ameninţat-o că se va ocupa de ea.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi. În 30 ianuarie, Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Marţi dimineaţă, Cristian Cioaca va fi dus la Tribunalul Argeş, pentru procesul în care e acuzat de omor şi profanare de morminte.

Cristian Cioacă a susţinut în faţa magistraţilor că în 29 august 2007 a avut singura discuţie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorţa, iar în noaptea de 29 spre 30 august 2007, când procurorii susţin că şi-a ucis soţia, el a fost plecat la Piteşti, la o femeie martoră în dosar, cu care avea o relaţie la acel moment.

"Începusem o relaţie şi aşa am considerat că este normal şi firesc. Amândoi eram de acord cu divorţul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorţ, asta pentru că aveam o relaţie cu altcineva şi Elodia a fost de acord cu asta. Ştiam despre ea că mă înşela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut împreună cu acel bărbat. Chiar şi în vara anului 2007 au fost împreună în vacanţă, fără copii. Niciodată Elodia nu s-a interesat de ceea ce făcea copilul în ţară, la părinţii mei", a declarat Cristian Cioacă, în sala de judecată.

El a mai susţinut că avocaţii familiei Ghinescu nu au probe, ci se bazează doar pe presupuneri, iar rechizitoriul este "un scenariu fantezist fabricat".