Publicat: 8 August, 2020 - 17:29
Share
Pe 22 august este programat mult așteptatul congres al social democraților

Marcel Ciolacu a declarat vineri seara că PSD pregătește debarcarea premierului Ludovic Orban cu a doua moțiune de cenzură, după ce prima a trecut cu un număr record de voturi. La jumătatea lui august, PSD va depune moțiunea, iar votul ar putea fi dat pe 20 august.

Ciolacu a mai anunţat, la România TV, că PSD va propune un premier tehnocrat, acceptat de mai multe partide, ALDE și Pro România sunt partidele care au declarat, deja, că vor susține PSD la votul moțiunii pentru demiterea cabinetului Orban. ”Depunem moțiunea și o să treacă. Vrem un premier cu aplecare către finanțe și economie. Vrem să fie acceptat de mai multe partide.”, a spus Ciolacu.

Dacă Orban pică pe 20 august, cum calculează social-democrații, Ciolacu ar putea fi ales președinte plin al PSD două zile mai târziu. Pe 22 august este programat mult așteptatul congres, tot amânat din diverse motive, după plecarea Vioricăi Dăncilă.

Eu am depus moțiune convenită cu ceilalți lideri. Am venit cu o echipă nouă, oameni integri, profesioniști. E nevoie de o stângă modernă, în România”, a anunțat Ciolacu.

Conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcția de președinte să vină și cu echipa de prim-vicepreședinți și vicepreședinți.

Liderul PSD i-a acuzat pe unii membri ai Guvernului Orban, printre care secretarul general adjunct, Cristi Barbu, și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, de constituirea unui grup infracțional organizat, după ce mai mulți primari PSD au fost chemați la Guvern și li s-a promis bani pentru proiectele locale în schimbul trecerii la PNL.

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: