Publicat: 3 Iunie, 2020 - 15:39
Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut miercuri că Parlamentul trebuie să aprobe, până pe 21 iunie, o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleşilor locali, cât şi data alegerilor, în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale.

El a adăugat, într-o postare pe Facebook, că decizia CCR privind neconstituţionalitatea prelungirii mandatelor aleşilor locali pe motiv de "paralelism legislativ" a fost dată "din cauza" Guvernului.

"Incompetenţa şi fuga continuă după procente a PNL aruncă în haos administraţia publică! Pe 2 aprilie am depus un proiect de lege în Parlament privind prelungirea mandatelor aleşilor locali şi stabilirea datei alegerilor. La o săptămână distanţă, tardiv şi neproductiv, Guvernul a adoptat o ordonanţă, aceasta fiind publicată pe 8 aprilie în Monitorul Oficial. Din cauza lor, CCR a declarat astăzi neconstituţională prelungirea mandatelor aleşilor local pe motiv de paralelism legislativ. Mandatele aleşilor locali expiră pe 21 iunie. Până la acea dată, Parlamentul trebuie să aprobe o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleşilor locali, cât şi data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR. Vom corecta în Parlament şi această prostie a PNL pentru a nu avea haos în administraţiile publice. Altfel, toate deciziile de după 21 iunie vor fi în afara legii", a scris Ciolacu.

El le-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis şi PNL "să nu mai tergiverseze, să nu conteste iar legea", pentru că "le-ar face un rău direct românilor, dar şi propriilor aleşi locali".

Actele normative care se referă la prelungirea mandatelor aleşilor locali, dar şi cine stabileşte data alegerilor sunt neconstituţionale, a decis, miercuri, Curtea Constituţională a României, potrivit unor surse. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: