Publicat: 14 Septembrie, 2019 - 10:10
Share
Dar nu o suține pe Rovana Plumb, acuzată doar de a fi fost propusă de PSD

 

Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat in presa externa ca i-a acceptat explicatiile colegei Sylvie Goulard, propusa comisar european din partea Frantei si sustinuta de partidul lui Emmanuel Macron, despre acuzatiile de coruptie si ca o va sustine in PE pentru aceasta candidatura.

Declaratiile vin in contextul in care acelasi Ciolos spusese ca europarlamentarii USR-PLUS vor evalua la fel toti candidatii pentru portofolii in Comisia Europeana, pe criterii care tin de raportarea la valorile Uniunii Europene si angajamentul de a respecta aceste valori, integritatea candidatului si posibilele conflicte de interese.

Altul a fost insa punctul sau de vedere exprimat pentru Politico.

Publicatia straina noteaza: "Ciolos spune ca a acceptat explicatiile lui Goulard, membra a familiei sale politice, referitoare la acuzatiile impotriva ei si ca ii va sustine candidatura pentru ca ii este clar ca ea a respectat regulile UE, lucru demonstrat de faptul ca a returnat fondurile UE (pe care era acuzata ca le-a folosit ilegal intr-o afacere de angajari fictive - n.red.) ".

Aceasta sustinere fatisa pentru candidata lui Macron care este investigata pentru frauda in propria tara vine in contextul in care Ciolos a afirmat raspicat ca Rovana Plumb, propusa de Romania (mai exact de Guvernul PSD) pentru Comisia Europeana, nu se va bucura de sustinerea USR-PLUS in PE. Deși nu a fost acuzată de fapte ilegale.

În mod evident onestul Cioloș plătește pe față și fără jenă datoria pe care o are față de președintele Macron care l-a făcut, practic, șef de grup la PE

 

Tag-uri Institutii: