Publicat: 18 Aprilie, 2016 - 15:56
Share
... și nu idei care să vină din import!

Premierul Cioloș a participat, luni, la Tulcea, la dezbaterea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării împreună cu mai mulți miniștri și reprezentanți ai administrației centrale și locale cu responsabilități în implementarea acestei strategii.

In opinia premierului  aceasta a fost ultima dezbatere publică în procesul de elaborare a Strategiei pentru dezvoltarea durabilă a Deltei Dunării.

"Este o ultimă discuție înainte de a intra în procesul de aprobare a acestei strategii. Noi ne propunem să finalizăm acest proces în luna iunie, în așa fel încât odată ce strategia este aprobată să putem trece la finanațarea de proiecte în cadrul acestui instrument teritorial de investiții. Acest instrument teritorial de investiții înseamnă că pentru zona Deltei Dunării sunt rezervate fonduri alocate pe diferitele programe operaționale din fonduri europene pentru perioada până în 2020. Deci practic Delta Dunării și zona aferentă au asigurat un buget de 1,114 miliarde de euro pentru perioada până în 2020 pentru a finanța proiecte eligibile pe diferitele programe operaționale, atât cele gestionate de Ministerul Fondurilor Europene, cât și de Ministerul Dezvoltării Regionale, dar și de Ministerul Agriculturii", a spus Cioloș.

Dacian Cioloș a mai precizat faptul că dincolo de fondurile alocate pentru Delta Dunării în acești ani, cel mai important este să se constituie "o dinamică de dezvoltare a acestei regiuni, care să fie asumată de actorii locali înșiși". "În general să înțelegem faptul că viitorul Deltei presupune în primul rând capacitatea de a păstra și de a pune în valoare o civilizație socio-economică și de mediu locală specifică și nu idei care să vină din import", a explicat Dacian Cioloș.

 

Localizare: 

Geolocation is 45.1716165, 28.7914439