Publicat: 28 Septembrie, 2016 - 14:17
Share

Mesajul de condoleanțe transmis de premierul Dacian Cioloș omologului israelian Benjamin Netanyahu, după încetarea din viață a fostului președinte Shimon Peres

Premierul Dacian Cioloș a transmis, miercuri, omologului israelian Benjamin Netanyahu un mesaj de condoleanțe după încetarea din viață a fostului președinte Shimon Peres.

“Excelența Voastră,

Am aflat cu profundă durere și emoție despre trecerea în neființă a președintelui Shimon Peres, ultimul părinte fondator al Statului Israel și promotor al păcii recunoscut pe plan internațional. În aceste momente de tristețe profundă, aș dori să transmit, în numele Guvernului român și al meu, condoleanțe și regrete sincere.

Președintele Peres a fost un mare conducător al lumii, ghidat de angajamentul său ferm și de lupta pentru coexistența pașnică a popoarelor din Orientul Mijlociu, eforturi care i-au fost recunoscute prin câștigarea Premiului Nobel pentru Pace. O personalitate emblematică, președintele Peres, a avut, de asemenea, o contribuție de seamă la complexa restructurare economică a țării sale, prin viziunea dezvoltării Israelului drept una dintre cele mai avansate și dinamice economii ale lumii.

În acest moment de adâncă tristețe, românii se alătură poporului israelian în doliul lor, omagiind un mare prieten al României, care a dedicat timp și energie consolidării relațiilor româno-israeliene.

Vă rog să primiți, Excelență, asigurarea înaltei mele considerații.

Dacian Cioloș

Prim-ministru al României

Excelenței Sale, Benjamin Netanyahu

Prim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe al Statului Israel”