Publicat: 27 Martie, 2017 - 11:32
Share

Ciprian Marinescu, în prezent dirijor, concertmaestru și solist al Harmonious Chamber Orchestra din Osaka, Japonia, și dirijor invitat al prestigioasei Kansai Philharmonic Orchestra, se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, miercuri, 29 martie, 2017, ora 19.00. Solistul serii va fi pianistul Lucian Velciu, iar programul propune un mix original Mendelssohn & Beethoven. Pe afișul concertului se vor regăsi două lucrări de Fr. Mendelssohn (Uvertura Hebridele, în si minor, op. 26 și Concertul nr. 1 în sol minor, op. 25 pentru pian şi orchestră), iar partea a doua prezintă Simfonia nr. 7 în La major, op. 92 de L. Beethoven. 

Cariera muzicală a dirijorului Ciprian Marinescu se întinde pe două continente, turneele sale în Europa aducându-i elogiile publicului și ale criticii deopotrivă. În 1998 a devenit rezident în Japonia și membru al Osaka Symphony Orchestra. Alături de colegii săi europeni din sânul orchestrei a constituit cvartetul Tbilisi, în care continuă să fie activ și astăzi. A devenit o prezență constantă a scenei muzicale japoneze ca solist, dirijor, cvartetist, în cele mai prestigioase săli de concerte din Osaka, Kyoto și Tokyo.

Cariera pianistică a lui Lucian Velciu completează în mod fericit vocaţia pedagogică pusă în valoare în cadrul Liceului de muzică Dinu Lipatti, catedra de pian principal unde este profesor. A susținut concerte și recitaluri pe diferite scene ale Filarmonicilor din ţară sau alături de Orchestra de Cameră Radio, la Universitatea de Muzică Luxemburg, sala Studio a Ateneului Român Bucureşti, Muzeul naţional George Enescu din capitală, Muzeul de artă din Constanţa, Palatul Mogoşoaia, Castelul Peleş Sinaia și la Sala Radio.    

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro. 

    Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.