4 februarie 2023

Cipru și-a anunțat disponibilitatea de a furniza tancuri sovietice Ucrainei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cipru are 82 de tancuri T-80U în serviciu.

Autoritățile din Cipru au spus că sunt gata să trimită tancuri T-80U de fabricație sovietică în Ucraina în schimbul „Leoparzilor” germani.

În prezent, Cipru are în serviciu 82 de astfel de tancuri. Acest lucru a fost raportat de Army Recognition.

În primăvară, guvernul SUA a cerut Ciprului să furnizeze Ucrainei echipamente sovietice pe care le are în stoc. Acestea sunt sisteme de rachete antiaeriene TOR-M1 și S-300, precum și tancuri T-80U, BMP-3, avioane de luptă Mi-35 și elicoptere.

Potrivit publicației, Cipru a răspuns guvernului german că este gata să ofere tancuri sovietice în schimbul Leopard 2. Germania nu a răspuns încă la o astfel de ofertă.

În același timp, Cipru vrea ca tancurile să vină din Grecia, care le are deja în serviciu. Arsenalul grecesc are în prezent 170 de Leopard 2A și 183 de Leopard 2A4GR produse în anii 1980. Dar, acum, sunt în proces de modernizare.

Grecia, la rândul ei, vrea Leopard 2 mai noi în schimbul evitării epuizării armatei sale pe fondul tensiunilor cu Turcia.

Cipru are un total de aproximativ 82 de tancuri T-80U. Aceasta este o versiune îmbunătățită a T-80, care are o turelă modernizată, protecție dinamică „Kontakt-5”, o viziune îmbunătățită și este echipată cu un sistem de rachete antitanc 9M119 „Svir”.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto Wikipedia