Publicat: 12 Februarie, 2015 - 12:09
Share

Liderii din companii și antreprenorii traversează o perioadă în care nu se mai orientează doar către profit, ci se întreabă dacă pot avea și un rol social. Acesta a fost mesajul transmis de Mihail Marcu, președintele Fundației Romanian Business Leaders (FRBL), în deschiderea Romanian Business Leaders Summit, care se desfășoară în 12-13 februarie 2015, la București.

Steven van Groningen, președinte al Raiffeisen Bank România și invitat al sesiunii plenare „Tendințe și teme pentru 2015”, a punctat că acele companii care se implică în proiecte menite să creeze valoare și în afara organizațiilor „nu au decât de câștigat”. 

Sorin Axinte, membru al board-ului FRBL crede că acțiunile concertate ale mediului antreprenorial pot produce un impact major la nivelul societății. „Noi toți cei vare ne aflăm aici, acum, putem influența direct sau indirect 15.000 de oameni (angajați, parteneri, furnizori etc), estimativ. Suntem o forță, cu acțiunile noastre putem produce un impact asupra felului în care ne raportăm la viață, la țară, la identitate națională, personală, la ce vedem pe stradă sau aruncăm la coș. Antreprenorii nu sunt doar importanți, sunt mega-importanți". 

Ceilalți invitați ai plenarei au fost: Vintilă Mihăilescu, șeful Catedrei de Sociologie a Facultății de Științe Politice, SNSPA; Cristian Popa, fost viceguvernator BNR și Radu Tătucu, Senior Pan-EU Vendor Manager la Amazon EU.

RBLSummit, aflat la a cea de-a patra ediție, are ca temă „Liderii unei lumi în schimbare” și propune dezbateri și sesiuni de lucru dedicate modelelor de schimbare, în contextul noii realități economice și geopolitice:

·         Situația din Ucraina continuă să preocupe în egală măsură oamenii politici, corporațiile și cetățenii.

·         În Uniunea Europeană, și în egală măsură în România, motoarele economice sunt mult mai greu de pornit și de menținut în funcțiune.

·         Sistemul bancar, cel care ar trebui să pompeze combustibil în mecanismele care țin o economie în funcțiune, reușește puțin sau deloc să își îndeplineacă misiunea.

·         Un sistem legislativ care legiferează peste noapte împiedică afacerile să se dezvolte și adaugă o doză și mai mare de incertitudine.

·         Creșterea unei noi generații - cu valori, atitudini și motivații diferite - produce modificări fundamentale în business și societate.

RBLSummit2015 aduce la un loc pionieri care au căutat deja un răspuns la aceste provocări și care pun în practică noi modele de operare în business. Summit-ul facilitează cunoașterea experienței unor lideri din mediul antreprenorial și corporatist, din educație, antreprenoriat social și ONG-uri (Citiți mai multe aici: http://www.rbls.ro/Summits).

RBLSummit este organizat anual de către Fundația Romanian Business Leaders (FRBL), o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit a cărei misiune este construcția unei țări mai bune pentru mediul de afaceri și locuitorii ei (citiți pe larg: http://www.rbls.ro/Foundation). 

FRBL este condusă de un board care îi include pe: Mihail Marcu - antreprenor, președinte MedLife; Dragoș Roșca - Chairman Delta Asset Invest, fond de investiții private de capital; Dragoș Anastasiu - director general Eurolines Group; Andreea Roșca - fost jurnalist, consultant în comunicare;  Mihaela Perianu - antreprenor, CEO al AIMS Human Capital București și Dale Carnegie Trening România; Ioana Filipescu - managing director Filipescu Visa Financial Advisors.