6 decembrie 2021

Circulația feroviară, reluată între stațiile Azuga și Bușteni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, traficul feroviar pe Valea Prahovei se desfășoară la această oră în condiții normale de trafic.

Circulația trenurilor pe Valea Prahovei a fost oprită temporar în cursul acestei dimineți, timp de aproximativ o oră, de la 04.45 la 05.53, între stațiile Azuga și Bușteni, pe firul I, din cauza unui incendiu care a izbucnit la un vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă.

Pentru a facilita accesul echipelor de intervenție aleISU Prahova, în vederea stingerii incendiului, personalul feroviar a întrerupt imediat alimentarea cu energie electrică a liniei de contact și au restricționat circulația a 5 trenuri de călători – IR 1642, R 3002, R 3014, R 3023 și 16.030 -, acestea fiind oprite temporar în gările Predeal, Azuga și Sinaia.

La ora 05.53 circulația trenurilor între stațiile Azuga și Bușteni a fost reluată în condiții de siguranță pe firul II, iar pe firul I începând cu ora 08.45.

Menționăm faptul că în urma acestui incident feroviar, cele 5 trenuri de călători, oprite temporar în intervalul orar necesar stingerii incendiului și retragerii garniturii de marfă în stația Bușteni, vor ajunge la destinație cu întârzieri cuprinse între 60 și 15 minute.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze pasagerilor pentru disconfort și îi asigură că intervențiile desfășurate în astfel de situații au drept scop reluarea circulației în condiții de siguranță.