21 septembrie 2021

„Cireşe de la USAMV”, târg cu vânzare la Staţiunea de Cercetare Horticolă; preţ/kg, 6 lei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca anunţă organizarea, între 13-15 iulie 2021, a primului târg cu vânzare de cireşe din producţia proprie a Staţiunii de Cercetare Horticolă (SCH).

Recolta bogată din acest an şi calitatea fructelor permite stabilirea unui preţ la vânzare de 6 lei/kg, iar timp de trei zile, între 13-15 iulie 2021, orele 10.00 – 18.00, cireşele se pot achiziţiona din interiorul SCH, în faţa clădirii principale, unde vor fi amenajate standurile.

„Ne bucurăm să invităm clujenii în staţiunea noastră şi, pentru că avem cantităţi mari de fructe coapte şi gustoase, ieşim din magazine şi facem vânzarea în aer liber. Cireşele vor fi recoltate în ziua vânzării, iar noi putem să mai transmitem că le-au fost aplicate tratamente fitosanitare minime, tocmai pentru a avea fructe cât mai sănătoase, aşa cum ne dorim de fiecare dată. Cireşele sunt din soiuri care se pretează şi la consumul obişnuit, dar şi pentru conserve pentru iarnă, în special dulceţuri şi compoturi. Aşa că, aşteptăm cu drag toţi amatorii de cireşe la staţiunea noastră”, a declarat directorul SCH, Biolog dr. Lukacs Lehel.

Accesul spre standurile de vânzare poate fi făcut dinspre parking str. Băişoara sau pentru auto pe la poarta din str. Horticultorilor nr. 5.