29 septembrie 2022

Cîţu: 1 iunie, primul pas pentru revenirea la normalitate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

El a precizat că acest comitet interministerial va include toate ministerele şi, de asemenea, se ia în calcul invitarea unor sindicate şi patronate.

„Acest comitet interministerial va include toate ministerele. Mă gândesc, bineînţeles, să includem ca invitaţi, nu ca membri, şi asociaţii, şi patronate, vom avea discuţii cu ei. Avem timp să pregătim redeschiderea şi am arătat clar că atunci când programezi, când ai discuţi înainte, rezultatele sunt bune. S-a văzut cu sărbătoarea Paştelui până acum, se poate. Aţi văzut că şi în weekend nu mai avem aglomerări nici pe pârtii, nici în cluburi, lucrurile se rezolvă atunci când programezi. Aveţi încredere că vom trece peste această perioadă. Este acelaşi mesaj pe care îl transmite şi preşedintele Klaus Iohannis, îl transmit şi eu ca premier, îl transmite întregul Guvern: vaccinarea este singura soluţie „, a mai declarat Cîţu.

Şeful Guvernului a subliniat că deciziile de până acum cu privire la pandemie au fost luate în urma unor consultări şi că acest lucru se va întâmpla şi în cazul comitetului interministerial.

„E foarte simplu – fiecare minister va trebui să aibă, la rândul său, discuţii pe sectorul respectiv, să vadă care sunt nevoile în sectorul respectiv, să discute cu asociaţiile din sectorul respectiv, apoi va aduce aceste soluţii în comitetul interministerial, unde le vom discuta. Putem să avem o soluţie din sectorul HORECA, să spunem, Ministerul Economiei are o discuţie cu sectorul HORECA şi vine cu anumite măsuri, în comitetul interministerial vom avea şi Ministerul de Interne, vom avea şi Ministerul Sănătăţii, vom avea, poate, şi patronate şi asociaţii şi fiecare va veni cu completări”, a explicat Cîţu.

Şeful Executivului a menţionat că partea guvernamentală are în vedere discuţii cu reprezentanţii tuturor domeniilor din economie în vederea găsirii de soluţii pentru a merge mai departe după 1 iunie.

„Sunt de acord să discutăm cu toată lumea, să vedem cum mergem mai departe după 1 iunie, de aceea avem două luni de zile în care să ne pregătim. Sunt sigur că vom găsi soluţia pentru toţi operatorii economici din economie”, a mai declarat premierul.