28 mai 2022

Cîţu: PNL susţine orice proiect al certificatului COVID. Va fi dezbătut şi votat în Parlament

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, liderul PNL, a declarat că liberalii susţin orice proiect de lege privind introducerea obligativităţii certificatului COVID la locul de muncă care să crească rata vaccinării.

Florin Cîţu fost întrebat cum comentează varianta ca actualul ministru a Sănătăţii, Alexandru Rafila, să-şi dea demisia din funcţie, dacă iniţiativa privind certificatul COVID pe care a anunţat-o nu este asumată de Guvern.

„Asta cu demisia, ştiţi foarte bine că este un act unilateral, nu pot să comentez aşa ceva. Revenind la discuţia despre certificatul COVID. În Parlamentul României am venit cu un proiect de lege atunci când eram premier, nu ne-am asumat răspunderea, am venit cu el în Parlamentul României pentru a fi dezbătut, a trecut de Senat, de fapt, nu a trecut de Senat, pentru că nu a fost votat de cei de la PSD, dar este în Parlamentul României. Din acel moment am aşteptat un alt proiect de lege, ni s-a spus că vine un alt proiect de lege şi încă îl aşteptăm. Poziţia noastră este foarte clară, vine un proiect de lege în Parlamentul României, îl dezbatem şi îl trecem. Noi susţinem orice proiect al certificatului COVID care va duce la creşterea ratei de vaccinare „, a spus Florin Cîţu, miercuri, la Parlament.