Publicat: 29 Octombrie, 2020 - 16:35
Share
Doar într-o zi s-au adăugat 100

Potrivit situatiei raportate la nivel national de fiecare inspectorat scolar judetean, joi, 29 octombrie, 3.493 de scoli sunt in scenariul rosu, cu 100 mai multe decat in ziua precedenta.

Se inregistreaza urmatoarea situatie:

- 9.207 de unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

- 4.956 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.
- 3.493 de unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3) implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

"Mentionam ca dintre cele 3.493 de unitati aflate in aceasta situatie, 377 de unitati de invatamant figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate, iar 3.116 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare", se precizeaza in comunicatul transmis de Ministerul Educatiei.

Tag-uri Institutii: