3 decembrie 2021

CJ Sibiu asigură materiale sanitare pentru centrele rezidenţiale de la nivelul DGASPC

Distribuie pe rețelele tale sociale:

CJ Sibiu asigură materiale sanitare pentru centrele rezidenţiale de la nivelul DGASPC şi unităţilor de asistenţă medico-socială aflate în subordine

Miercuri, 12 mai 2021, Consiliul Judeţean Sibiu a semnat cu ADR Centru contractul de finanţare europeană pentru derularea proiectului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul furnizorilor de servicii sociale din Judeţul Sibiu”.

Valoarea totală a contractului este de 2.416.271,18 lei (TVA inclus), finanţarea fiind asigurată integral din fonduri europene nerambursabile (FEDR).

Prin proiect vor fi achiziţionate materiale sanitare şi echipamente de protecţie personală, respectiv măşti, combinezoane, mănuşi, dezinfectanţi, săpun antibacterian, puls – oximetru şi alte materiale şi echipamente medicale.

De acestea vor beneficia toate centrele rezidenţiale din subordinea CJ Sibiu şi aflate în structura DGASPC Sibiu: 8 centre pentru adulţi cu dizabilităţi, un centrul pentru victimele violenţei domestice şi 5 centre destinate copiilor, la care se adaugă cele două Unităţi de Asistenţă Socială Medico – Socială din Sibiu şi Sălişte.

„În ultimul an, Consiliul Judeţean Sibiu a făcut permanent demersuri şi a accesat fonduri europene pentru a sprijini unităţile spitaliceşti şi centrele rezidenţiale din subordine în vederea gestionării crizei sanitare pe care o traversăm. Facem toate eforturile pentru ca serviciile medicale oferite beneficiarilor din sistemul de asistenţă socială să fie de cea mai bună calitate”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu.

Proiectul se derulează prin Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi Unităţile de Asistenţă Medico – Socială din Sibiu şi Sălişte. În următoare perioadă, Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedurile de achiziţie pentru aceste materiale şi echipamente.

De la începutul crizei sanitare, Consiliul Judeţean Sibiu a sprijinit unităţile spitaliceşti din subordine pentru a accesa fonduri europene în vederea achiziţionării de aparatură şi echipamente medicale, primele contracte de finanţare fiind încheiate în cursul anului 2020.

Întocmit,
Tania Stroia – Inspector, Serviciul Relaţii Publice, CIC şi Informatică