Publicat: 11 Septembrie, 2019 - 15:00
Share

Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, marţi, într-o şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre care vizează extinderea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia, din fonduri UE. Acest proiect, depus la ministerul de resort în prima decadă a anului în curs, se află în etapa de precontractare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie semnat.

În cadrul şedinţei CL s-a aprobat şi sursa de finanţare din fonduri nerambursabile UE, respectiv în valoare de 2, 3 milioane de euro pentru înfiinţarea ambulatoriului şi achiziţionarea aparaturii aferente. Reiterăm că noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter şi două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate.

Astfel, la parter, în imediata apropiere a zonei de aşteptare, se va afla recepţia, amplasată central pe lângă culoarele de circulaţie, pentru o mai bună accesibilitate. Tot la parter, se vor regăsi cabinete ambulatoriu cu următoarele specializări: tratamente chirurgicale, investigaţii imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie şi spaţiu tehnic. La etajul I, accesul pacienţilor se va face cu lifturi la cabinetul de recoltare, la cabinetul de neurologie şi urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie.

Conform documentaţiei tehnice, s-a propus şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru diverse specializări, printre care: chirurgie, radiologie, stomatologie, ortopedie, etc. De asemenea, s-a mai propus contractarea, din aceleaşi fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT şi mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecţiuni, precum şi alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generaţie, folosite în cabinetele de specialitate.

În aceeaşi şedinţă, a fost validat în unanimitate mandatul de consilier local al consilierului Marius Ciobănel, înlocuindu-l de drept pe fostul consilier local Ozghiun Menabit.

Tag-uri Institutii: