Publicat: 1 Aprilie, 2013 - 12:30
Share
O pot face online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor

Prima etapă de înscriere începe mâine, 2 aprilie 2013 şi se încheie pe 22 aprilie. Cererile-tip de înscriere pot fi completate direct la unitatea de învățământ aleasă sau online, formularul fiind disponibil pe site-ul Ministerului Educației. Cerere-tip...

În cazul completării online, părintele va trebui să meargă la unitatea de învățământ la care dorește înscrierea copilului, pentru validarea cererii.
Programul de înscriere este de luni până vineri, între orele 08.00 și 20.00, și sâmbăta, între orele 08.00 și 13.00.

Părinții pot opta fie pentru înscrierea la școala de circumscripție (aici copilul este înscris automat), fie pentru altă unitate de învățământ, unde copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor de departajare. Părinții sau tutorii legali pot solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat, pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ dorită.
 
Odată aleasă școala, părinții și copii pot merge să viziteze unitatea de învățământ și sălile amenajate pentru clasa pregătitoare și să vorbească cu personalul didactic.

Potrivit metodologiei de înscriere în învățământul primar pentru 2013-2014, toate unitățile de învățământ în care se va desfășura activitatea clasei pregătitoare vor organiza o „Zi a porților deschise”, până pe 7 aprilie 2013.