25 mai 2022

Clasare notabilă a Universităţii de Vest din Timişoara în noul clasament internaţional de prestigiu RUR Subject Rankings

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Clasare notabilă a Universităţii de Vest din Timişoara în noul clasament internaţional de prestigiu RUR Subject Rankings, pe domeniile „Ştiinţe naturale” şi „Ştiinţe tehnice”

Universitatea de Vest din Timişoara prezentă în rankingul RUR Subject Rankings, ediţia 2021 pe domeniile „Ştiinţe naturale” şi „Ştiinţe tehnice”:

1. În cadrul domeniului „Ştiinţe naturale”: UVT ocupă primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, se regăseşte pe locul 2 la nivel naţional, iar la nivel mondial ocupă poziţia 376 din 700 de universităţi din acest domeniu;

2. În cadrul domeniului „Ştiinţe tehnice”: UVT ocupă primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, se regăseşte pe locul 5 la nivel naţional, la nivel mondial UVT ocupă poziţia 671 din 700 de universităţi din acest domeniu.

Clasamentul Round University Subject Rankings are la bază informaţiile folosite pentru generarea clasificării generale Round University Ranking şi măsoară performanţa universităţilor pe baza a 20 de indicatori, grupaţi în 4 categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internaţională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: ştiinţe umaniste, ştiinţe ale vieţii, ştiinţe naturale, ştiinţe tehnice, ştiinţe sociale şi ştiinţe medicale.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Perseverenţa, tenacitatea de a aprofunda teme de cercetare avansate, internaţionalizarea echipelor noastre de cercetare şi buna aliniere a proiectelor universitare majore pe care le susţinem în raport cu economia reală şi cu viaţa comunităţii, toate acestea sunt atuuri care ne-au permis atingerea rezultatelor notabile din noul clasament Round University Subject Rankings, o confirmare a valorii internaţionale a Universităţii de Vest din Timişoara”.

Topul mondial Round University Ranking, publicat din 2013 de Agenţia RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

Mai multe detalii pot fi regăsite la adresa: https://roundranking.com/ranking/subject-rankings.html#world-technical-2021