7 mai 2021

Clasic e fantastic luna mai! Cum să înţelegem muzica şi street dance-ul

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fără public

Temele pe care proiectul Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica, aflat astăzi la cea de a 11-ea stagiune, le abordează au fost întotdeauna diverse şi îndrăzneţe. Dacă vizitaţi canalul de YouTube https://www.youtube.com/c/clasicefantasticoficial, la care vă invităm să vă abonaţi, vezi găsi concerte-spectacol în care artei sunetelor îi sunt alăturate literatura, teatrul, filmul, desenul animat, dansul clasic şi cel contemporan. În această primăvară grea şi apăsătoare, ne-am decis să vorbim despre o formă de dans despre care mulţi au auzit dar pe care puţini o înţeleg cu adevărat. Din cea de a doua categorie fac parte cei care practică street dance-ul, „dansul de stradă” care, apărut, prin anii 1970 în America, din nevoia tinerilor de a se exprima şi de a se face văzuţi şi auziţi de către societatea care îi ignoră. Echivalentul street dance-ului în artele plastice, este arta graffiti care şi ea, astăzi, a ajuns la un grad de măiestrie care deseori uluieşte.

Ca şi graffiti, street-dance-ul a devenit un stil de viaţă, o cultură ce se află în plină evoluţie.

Despre conceptul de street-dance, ce înseamnă el, cum se manifestă, câte stiluri subdivizate are şi ce transformă o mişcare fizică într-un fenomen artistic consacrat de competiţii internaţionale serioase, vom încerca să vă vorbim în spectacolul Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica şi street dance-ul pe care l-am gândit împreună cu artiştii şi învăţăceii lor de la asociaţia Challenge Arts din Bucureşti şi care va fi transmis online.
(https://www.youtube.com/channel/UCn_DFPNlIcivOWJnvwKavCg )

Sâmbătă, 8 mai ora 11, Ateneul Român

Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica şi street dance-ul

Spectacol realizat în colaborare cu Challenge Arts

Recitalul va fi transmis pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu:
pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/), pe Facebook Clasic e fantastic şi pe Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990 ).

Sponsorii stagiunii 2020-2021 : EY Romania, wipro, RBC Romanian Bussines Consult, Schoenherr, Fundaţia H.Mălineanu.