Publicat: 30 Ianuarie, 2019 - 10:35

O distribuţie de excepţie (Dan Rădulescu, Nicu Mihoc, Alexandru Pavel, Nicolae Cristache şi Raisa Ane) vă aşteaptă sâmbătă 2 februarie 2019 de la ora 19.30, la Sala Mică, să vedeţi spectacolul CLOACA de Maria Goos, în regia lui Theodor-Cristian Popescu.

"O combinaţie reuşită de comedie, dramă, sensibilitate, cinism şi erotism, spectacolul de faţă, în afară de faptul că reuşeşte să pună în valoare actorii, este unul cu ţinută şi cu substanţă." (Mircea Sorin Rusu, Liternet).

Actorul Alexandru Pavel a câştigat pentru rolul Tom, din spectacolul CLOACA, "Premiul pentru cel mai bun actor" la Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea 2012.

Spectacolul este supratitrat în limba maghiară!

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 14 ani!

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de la Casieria din incinta Teatrului - de marţi până vineri între orele 9:00 şi 15:00 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor, tel: 0365.806.865 - , iar din data de 11 septembrie 2018 şi la Agenţia de Bilete din incinta Palatului Culturii - de marţi până vineri între orele 12:00 şi 17:30, tel: 0372.951.251. Bilete şi abonamente online: www.biletmaster.ro
Salvați Copiii: E nevoie urgentă de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii născuți prematur

București, 30 ianuarie 2019: 
Salvați Copiii România a creat o rețea de sprijin imediat, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală indispensabilă salvării nou-născuților prematur. Numai de la începutul anului 2019, organizația a centralizat peste 35 de solicitări de echipamente medicale pentru dotarea maternităților din țară, iar suma necesară pentru ca aceste maternități să poată interveni adecvat pentru salvarea prematurilor este de aproximativ 900.000 de euro.
Cerințele sunt diverse și cu atât mai urgente: incubatoare pentru terapie intensivă neonatală, mese de resuscitare, ventilatoare neonatale, monitoare pentru funcții vitale, pulsoximetre, lămpi de fototerapie, aparate de radiologie, baloane pentru reanimare, analizoare de gaze, aparate pentru vizualizarea venelor. 
Mai mult de jumătate dintre copiii născuți prematur și care au nevoie de intervenție medicală imediată și adecvată nu pot fi îngrijiți optim în maternitățile din România, unde sunt asigurate doar 300 de locuri în terapia intensivă neonatală (30 de locuri la un milion de locuitori), dintre cele aproximativ 600 necesare.
„Fac parte dintr-o echipă de medici neonatologi, dintr-o maternitate de nivel 2. Ne confruntăm cu nou-născuți prematuri foarte mici, pe care trebuie să îi salvăm, să îi stabilizăm și să îi transferăm la alte clinici performante. Există și situații în care nu ne putem permite să așteptăm transferul, așa cum s-a întâmplat și zilele trecute, când o fetiță cu vârsta de gestație de 27 de săptămâni s-a născut în spitalul nostru. În astfel de situații, este vital să avem cele necesare salvării puiului de om, echipamente medicale, medicamente speciale și costisitoare, dar și personal dedicat profesiei. Ne bucurăm că avem alături de noi oameni sufletiști care redirecționează o parte din venituri către Organizația Salvați Copiii, astfel încât să putem să oferim celor mici și cu nevoi speciale, cele mai bune îngrijiri și condiții pentru a se putea dezvolta normal. Mulțumim celor care sunt alături de noi și de pacienții noștri nou-născuți!”, Dr. Filimon Angelica, Șef secție Neonatologie Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Fiecare dintre noi poate intra în rețeaua de sprijin a maternităților
Începând din 2019, fiecare contribuabil poate intra în rețeaua de ajutor imediat a maternităților, redirecționând 3,5% din impozitul pe venit către cauza prematurilor, prin Salvați Copiii România. 
În urma eforturilor consistente și a programelor ample pe care le derulează, Salvați Copiii România a devenit organizație acreditată cu servicii licențiate, ceea ce mărește procentul de redirecționare a cotei parte din impozitul pe venit aferent anului 2018 (de la 2% la 3,5%), extrem de important pentru salvarea copiilor născuți prematur.
„În cei șapte ani de când am început acest program de combatere a mortalității infantile s-a născut o adevărată rețea de sprijin. În lipsa unor politici ale statului, coerente și direcționate către beneficiar, am creat, ad-hoc, o rețea a ajutorului imediat, cum îi spunem noi. Mecanismul de funcționare a acestei rețele este transparent și extrem de util: maternitățile ne trimit listele cu necesarul urgent, iar noi, la Salvați Copiii, punem în mișcare mecanismul de sprijin: căutăm surse de finanțare, cumpărăm echipamentele medicale, astfel încât acestea să ajungă cât mai repede la medicii care se luptă pentru viața prematurilor.”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România. 
Există însă și o mare vulnerabilizare a acestui mecanism care permite fiecărui contribuabil să facă parte din rețeaua de sprijin a maternităților: fără a fi efectuat un studiu de impact și în lipsa unor argumente asumate, autoritățile au decis să scurteze perioada în care contribuabilii pot folosi acest drept, de a ajuta maternitățile din țară, astfel încât termenul limită de depunere a Formularului 230 este 15 martie 2019. 
În ultimii șapte ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe ale țării cu 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de copii.
Cine poate deveni parte a Rețelei de sprijin
Până pe 15 martie, fiecare contribuabil poate descărca Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației, de la adresa www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.  
Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate și depuse personal la administrațiile financiare sau trimise prin poștă, cu confirmare de primire, până la data de 15 martie 2019. Suma nu trebuie menționată în formular, ea urmând să fie completată de administrația financiară.

Tag-uri Institutii: