Publicat: 7 Iulie, 2018 - 11:03

Sambata sunt programate ultimele doua intalniri de la Cupa Mondiala, din faza sferturilor de finala. Reintra in joc tara gazda Rusia, care va înfrunta la Soci cu Croatia , campioana mondiala din 1966, Anglia va incerca o revenire in careul de asi eliminând Suedia
Programul  zilei:

17.00: Suedia - Anglia (Samara)

21.00: Rusia - Croatia (Soci)

Prima semifinala,dupa disputarea, vineri, a primelor doua sferturi de finalase va juca între Franta care a invins Uruguay cu 2-0,și Belgia, care a dispus de Brazilia cu 2-1, cele doua europene urmand sa se intalneasca pe 10 iulie de la ora 21.

Dacă Anglia a cucerit singurul său titlu de campioană mondială în 1966,Croatia a mai evoluat intr-o semifinala de CM acum fix 20 de ani, in 1998, cand pierdea in fata tarii gazda, Franta, dar cucerea apoi medalia de bronz dupa o finala mica in fata Olandei.

Rusia a luat locul 4 la un CM in 1966, cea mai buna performanta a echipei care se numea atunci URSS.

Suedia a prins semifinalela CM in 1994, dupa un sfert de finala cu Romania, castigat la penaltiuri, obținând medalia de bronz, dupa o finala mica in fata Bulgariei.

Semifinalele de astăzi cresc în interes prin faptul că specialiștii au remarcat parcursul de excepție al Suediei, cea care a scos din cursa calificărilor Olanda și Italia, două foste campioane mondiale, dar și prin aceea că, deși găzduiește cel mai puternic campionat național, Anglia a reușit cu greu să formeze o echipă autentică, cereia îi lipsesc lideri autoritari, de genul lui Beckham și Rooney.Dealtfel, în marile sale echipe de club adesea nu se regăsește nici un jucător britanic. Pe de altă parte, Rusia - ca gazdă a turneului - pare să-și fi atins deja obiectivul, o calificare în finală fiind mai mult decât spera până și Putin. Așadar să nu ne mirăm dacă din jobenul FIFA va ieși o finală Suedia - Croația, această din urmă echipă punându-și deja amprenta pe fotbalul european, prin nenumărații săi jucători răspândiți pe la mai toate marile cluburi.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: