Publicat: 3 Iulie, 2018 - 08:29

Deși Belgia pornea ca favorita certa in jocul cu Japonia, care era vazuta ca o victima sigura a jucatorilor pregatiti de Roberto Martinez in drumul spre confruntarea din sferturi cu brazilienii, niponii au produs o mare surpriză conducând cu 2 - 0, imediat după pauză, după un joc excelent, cu contraatacuri tăioase. Repriza secunda a fost  plina de dramatism. La doar 3 minute de la reluarea meciului, asiaticii au deschis scorul prin Haraguchi, care a finalizat un contraatac de manual.
Gluma s-a ingrosat si mai mult pentru belgieni dupa alte 4 minute, cand Inui a marcat cu un sut superb din afara careului. Cu doar doua minute inainte, Hazard a izbit bara cu un sut din interiorul careului. Selectionerul Roberto Martinez a mutat, insa, decisiv, introducandu-i in teren pe Fellaini si Chadli, iar belgienii au intors incredibil scorul.
Mai intai, in minutul 69, fundasul Vertonghen a inscris cu capul dupa ce Kawashima si Nagatomo s-au intrecut in greseli. Apoi, peste alte cinci minute, Hazard a centrat din partea dreapta, iar nou-intratul Fellaini a egalat cu o lovitura de cap din centrul careului. Golul victoriei a venit in ultimele minute ale prelungirilor, cand, pe contraatac, belgienii au dat lovitura printr-un alt jucator introdus dupa pauza, Nacer Chadli.

Belgienii vor juca în sferturi contre Braziliei, care s-a calificat „la pas” în fața Mexicului, Neymar arătându-și valoarea și făcând din echipa sa principala pretendentă la un al șaselea titlu mondial și la primul obținut pe un teren european.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: