Publicat: 11 Iulie, 2018 - 08:43

Avându-l în tribună pe președintele Macron, care primea felicitările regelui belgian de parcă el ar fi înscris golul lui Umtiti, Franța a făcut marele pas spre titlul mondial eliminând o Belgie cu un lot superior, dar cu dificultăți de asamblare care se făcuseră văzute încă din întâlnirea cu Japonia. Les Bleues se califică pe drept, urmând să se confrunte cu învingătoarea din celălalt derby, dintre o fostă campioană mondială (din 1966!) și o țară apărută pe hartă de mai puțin de un sfert de secol.

Franta s-a calificat in finala Cupei Mondiale 2018 dupa ce a invins Belgia, scor 1-0.
Belgienii au inceput mai bine meciul, au avut o posesie superioara, dar Franta a speculat excelent putinele sanse avute.
Inceputul confruntarii de la Sankt Petersburg le-a apartinut in totalitate belgienilor, dar Lloris a fost intr-o zi buna si a scos excelent, mai ales in minutul 22 cand a scos sutul lui Alderweireld.
Dupa o jumatate de ora de joc, francezii au inceput sa dea si ei semne de viata, iar pana la pauza au ratat doua sanse prin Giroud si Pavard.
Deschiderea scorului s-a produs in cele din urma in minutul 51, cand Umtiti a aparut excelent la coltul scurt si a punctat cu o lovitura de cap dupa un corner.
Franta a facut din nou pasul inapoi dupa marcarea golului si a urmat un joc de contre, in care belgienii au avut din nou o posesie covarsitoare.

Finala mica este programata sambata, in timp ce finala mare va avea loc duminica.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: