Publicat: 8 Noiembrie, 2012 - 16:39
Share
Acasă TV a scăpat doar cu o amendă de 100.000

Pro TV, Antena 1 și Kanal D își vor suspenda temporar emisia obișnuită, preț de 10 minute, Vineri seară, în timp ce Acasă TV a scăpat doar cu o amendă de 100.000 de lei, potrivit deciziei luate, Joi, de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

CNA a respins  contestațiile făcute de SC Pro TV SA și Antena Group pentru reanalizarea sancțiunilor aplicate Marți, de suspendare temporară a emisiilor între orele 19.00-19.10.

Singura solicitare admisă a fost în cazul postului Acasă Tv, CNA înlocuind sancțiunea de suspendare cu o amendă de 100.000 de lei.

Decizia a fost luată întrucât postul Acasă Tv nu a primit, în ultimul an, nicio sancțiune din partea CNA.

Astfel, Pro TV, Antena 1 și Kanal D au obligația de a difuza, timp de 10 minute, sonor şi vizual, numai textul deciziei de sancţionare emise de CNA, la data ce va fi menţionată în cuprinsul acesteia.

CNA a luat decizia să aplice aceste sancţiuni severe prevăzute de legislaţia audiovizualului (art. 95, alin. 1, lit a din Legea 504/2002) după analiza raportului de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiilor primite pentru o serie de emisiuni de divertisment difuzate de cele patru posturi de televiziune în perioada 17 - 23 Octombrie, în cadrul cărora au fost invitaţi, după caz, Marioara şi Oana Zăvoranu, precum şi Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar.