Publicat: 7 Mai, 2012 - 19:15
Share


CNADNR informează că a redus la o lună perioada de întocmire a proceselor verbale de constatare a contravenţiei (PVCC)  pentru circulaţia fără rovinietă valabilă.

 Astfel, la data de 2 Mai 2012 au fost generate şi transmise spre comunicare procesele verbale pentru contravenţiile constatate până la data de 31 martie 2012.

Totodata, Compania intenţionează ca până la 20 Mai 2012 să reducă la circa 2-3 săptămâni perioada de întocmire a PVCC pentru lipsa rovinietei.

Precizăm că în conformitate cu prevederile OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, „aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei”, iar comunicarea PVCC se poate face într-un interval de 30 zile de la întocmire.

CNADNR reaminteşte utilizatorilor că, în conformitate cu prevederile legale, pentru circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România este obligatorie achitarea tarifului de utilizare (rovinieta). Circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România fără rovinietă valabilă reprezintă contravenţie şi se sancţionează potrivit legii cu amendă contravenţională şi tarif de despăgubire.