20 mai 2022

CNAIR a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea VO Miercurea Ciuc de către autorităţile publice locale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 12.01.2022, CNAIR a semnat cu Primăria Miercurea Ciuc protocolul de colaborare pentru relansarea proiectului VO Miercurea Ciuc de către autorităţile publice locale

Unităţile administrativ teritoriale ce urmează a fi traversate de Varianta de ocolire Miercurea Ciuc sunt comunele Siculeni, Sâncrăieni şi Racu.

Potrivit protocolului semnat astăzi la sediul CNAIR, Primăria Miercurea Ciuc urmează să deruleze procedurile de atribuire a unui contract pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate, precum şi pentru elaborarea Proiectului Tehnic şi a Documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Scopul protocolului încheiat vizează şi elaborarea documentaţiei de natură tehnico – economică.

Precizăm că acest proiect este în conformitate cu strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere asa cum a fost aprobată prin HG 1312/2021 ca parte a Planului Investiţional.

Sursa de finanţare pentru etapa de proiectare provine din fondurile europene alocate în cadrul POIM 2014-2020, iar execuţia lucrărilor va fi finanţată prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.

Elaborarea documentaţiei se va realiza cu suportul tehnic permanent al CNAIR SA prin structurile dedicate fluxului de dezvoltare a unui proiect de infrastructura rutieră. Documentaţia în forma sa finală va respecta rigorile de finanţare a unui proiect cu finanţare nerambursabilă.

VO Miercurea Ciuc reprezintă un alt exemplu de bună practică pentru implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, în temeiul prevederilor OUG 88/2020, prin implicarea unităţilor administrativ teritoriale în scopul dezvoltării acelor obiective care intră pe raza administrativă a acestora.

CNAIR SA