Publicat: 4 Mai, 2015 - 14:00

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susține că "nu au fost semnalate probleme care să ducă la blocarea sistemului" în urma utilizării cardului de sănătate.

"La primele ore ale dimineții se realizau concomitent în sistem 9.000 de accesări cu cardul de sănătate. Astăzi, până la ora 11, la Help desk s-au primit peste 75 de sesizări de la furnizorii de servicii medicale care au întâmpinat probleme la utilizarea cardului. Aceste probleme au fost rezolvate sau erau în curs de soluționare în cel mai scurt timp. Nu au fost semnalate probleme care să ducă la blocarea sistemului", informează CNAS, într-un comunicat remis luni AGERPRES.

"Principala preocupare a CNAS este ca introducerea cardului național de sănătate să nu îngreuneze sau să blocheze accesul pacienților la servicii medicale. Facem apel la furnizori și pacienți, în egală măsură, să înțeleagă importanța introducerii acestui sistem și să privească cu înțelegere și calm eventualele probleme inerente apărute la implementarea unui sistem de mare anvergură și complexitate. Vom rezolva toate aceste probleme cu profesionalism", a declarat președintele CNAS, Vasile Ciurchea, conform comunicatului de presă.