Publicat: 12 Decembrie, 2016 - 17:37
Share

Președintele CNIPMMR, Florin Jianu, a transmis președintelui Iohannis o scrisoare deschisă în care îi cere desemnarea urgentă a noului premier ce va forma noul guvern. Prezentăm documentul:
Scrisoare deschisă
Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis
Excelență,
Având în vedere voința cetățenilor României, exprimată în cadrul alegerilor parlamentare ce au avut loc in data de 11 decembrie 2016, precum și necesitatea unui mediu social, politic și economic stabil, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România- CNIPMMR, confederaţie patronală reprezentativă la nivel național pentru IMM-uri, vă adresează rugămintea de a urgenta desemnarea primului-ministru ce va forma noul guvern.
Considerăm că cea mai îndreptățită alegere este desemnarea, în cel mai scurt timp în calitate de prim-ministru al României, a președintelui Partidului Social Democrat, care a câștigat alegerile cu un rezultat incontestabil.
Vă adresăm acest apel, având în vedere necesitatea adoptării unor legi importante pentru România precum legea bugetului, stabilirea salariului minim garantat în plată,
Codul fiscal, provocări cu care se va confrunta noul guvern și de a căror adoptare depinde stabilitatea și buna funcționare a economiei.
Desemnarea domnului Liviu Dragnea, președinte al Partidului Social Democrat în funcția de prim-ministru ar asigura inclusiv funcționarea optimă și eficace a guvernării, precum și suportul Parlamentului pentru adoptarea legilor necesare bunului mers al economiei.
Vă mulțumim și vă asigurăm de expresia celei mai sincere considerații.
FLORIN JIANU
PREȘEDINTE CNIPMMR