Publicat: 1 Martie, 2018 - 19:35

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) condamnă deciziile Senatului privind tăierea pădurilor virgine şi arborarea drapelului naţional, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei transmis joi.

În data de 21 februarie 2018 Senatul României a adoptat un amendament la Legea nr. 51/2006 prin care autorităţile publice locale şi centrale pot dezvolta lucrări de infrastructură prin defrişarea teritoriilor împădurite, inclusiv a pădurilor virgine ori cvasi-virgine. De asemenea, tot Senatul României a respins un proiect de lege prin care se impunea ca măsură obligatorie arborarea drapelului naţional de către autorităţile naţionale publice pe bulevardele, străzile principale şi în intersecţii cu 5 zile înainte de 1 decembrie 2018', relevă sursa citată.

Conform comunicatului, în ceea ce priveşte proiectul referitor la defrişări, CNMR a decis să solicite Avocatului Poporului să se autosesizeze în vederea sesizării Curţii Constituţionale a României în măsura în care legea va fi adoptată şi de către Camera Deputaţilor în această formă, deoarece 'Aurul verde' este bunul cel mai de preţ al omului şi societăţii moderne.

'Jaful practicat de către anumiţi politicieni în complicitate cu autorităţi ale Statului Român prin defrişarea unor cantităţi impresionante de material verde a condus la scăderea suprafeţei împădurite a României la numai 23% din întreaga suprafaţă. Precizăm că media europeană este de 32%, iar România este una din ţările cu un bogat tezaur verde. Astfel, această prevedere lezează în mod grav drepturile constituţionale ale cetăţeanului', susţine CNMR.

În ceea ce priveşte cea de-a doua lege, CNMR menţionează că nu doreşte să fie implicată 'în jocul electoral al opoziţiei şi puterii', însă va iniţia în perioada imediat următoare o iniţiativă legislativă prin care autorităţile administraţiei publice locale să arboreze drapelul naţional în fiecare zi a anului 2018, cu caracter obligatoriu pe bulevardele şi străzile principale, în intersecţii, cimitirele eroilor şi în orice alt spaţiu cu acces către public, se arată în comunicat.

'Această iniţiativă va fi depusă de către CNMR prin intermediul vicepreşedintelui CNMR, domnul Remus Borza, deputat independent şi vom demara o campanie amplă de susţinere la nivelul tuturor grupurilor parlamentare', indică sursa citată.

Potrivit CNMR, cele două decizii ale Senatului denotă 'cinism şi lipsă de patriotism, cu consecinţe extrem de grave' atât pentru generaţiile care urmează şi sănătatea acestora, cât şi pentru 'reconstruirea Naţiunii Române şi a Spiritului Naţional'.

'Solicităm ajutorul tuturor membrilor Parlamentului în vederea blocării iniţiativei legislative privind pădurile şi acceptarea şi votarea iniţiativei legislative promovate de CNMR, prin vicepreşedintele Remus Borza, pentru arborarea permanentă a drapelului. CNMR respectă Parlamentul ca instituţie fundamentală a democraţiei, dar ne exprimăm regretul, dezamăgirea, frustrarea şi uneori furia faţă de unele decizii adoptate fără consultarea cetăţenilor din circumscripţiile fiecărui parlamentar', se mai arată în comunicat.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: