Publicat: 23 Iulie, 2018 - 16:27
Share

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a avertizat în repetate rânduri statul român cu privire la traficul ilegal la frontierele non UE şi nevoia de întărire a capacităţii Poliţiei de Frontieră în aceste zone dar şi cu privire la nevoia unor dispozitive de scannere performante care să reducă contrabanda şi să aducă venituri la bugetul de stat.

Astfel, CNMR susţine propunerea Ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, de urgentare a instalării a acestor scannere şi de colectare suplimentară la bugetul de stat a peste 1 miliard de euro.

Ne exprimăm încrederea că această propunere va obţine sprijinul necesar şi va deveni operaţională până la 30 Decembrie 2018.

"Instalarea acestor scannere este o soluţie mai veche dar neagreată niciodată de către conducerile care s-au succedat la Autoritatea Naţională a Vămilor. Realitatea motivelor o reprezintă banii mulţi şi negri colectaţi prin reţele mafiote şi împărţiţi către diverşi decidenţi. Anunţarea de către Teodorovici şi forţarea implementării unei astfel de măsuri reprezintă o ameninţare pentru aceste reţele şi de aceea voi susţine cu toată forţa această propunere prin toate mijloacele democratice. Este nevoie de voinţă şi sprijin politic dar şi din partea societăţii", a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaş. Comunicat de presă - CNMR

 

Tag-uri Nume: