Publicat: 17 August, 2016 - 12:52
Share

Profesor universitar, diplomat, fost Negociator șef al aderării României la Uniunea Europeană, fost Ministru, șef al Departamentului pentru Afaceri Europene, în Guvernul României (decembrie 2008 — octombrie 2009), Vasile Pușcaș se alătură Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) în calitate de vicepreședinte al Coaliției pentru politica externă și relații internaționale.

'Consider că este o creștere a calității Coaliției, domnul Pușcaș fiind un om cu o carieră impecabilă în materie de politică externă. Iar personal, este o onoare să fiu și să lucrez alături de domnia sa', declară Alexandru Cumpănașu, Președintele CNMR.

Recunoscut pentru discreția, perseverență și tenacitatea cu care își ducea la îndeplinire misiunile guvernamentale și diplomatice, Vasile Pușcaș este diplomatul roman de numele căruia este legată și reacordarea Clauzei Națiunii celei mai Favorizate, negociind, la Washington DC, în perioada 1992-1994, reacordarea unui privilegiu comercial pentru România, într-o perioadă în care țara noastră era, din punct de vedere democratic, încă instabilă.