Publicat: 8 Decembrie, 2012 - 11:50


 CNSAS a dat publicităţii numele a 9 candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie care au hotărâri judecătoreşti definitive de colaborator, lucrător al fostei Securităţi sau de agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste.

Candidatul USL în București Dan Voiculescu a fost declarat colaborator al poliției politice comuniste, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Alți lucrători ai fostei Securități sunt Niculae Mârzan, candidat PRM în Teleorman, și Dan Dumitru Zamfirescu, candidat PRM în București.

Dumitru Badea, candidat PRM în Neamţ, şi Virgil Sima, candidat PER în Argeş, au fost și ei agenţi ai poliţiei politice comuniste.

 Alți colaboratori ai fostei Securităţi au fost Călin Nestor, candidat PRM în Galaţi, Florin Costin Pîslaru, candidat USL în Galaţi, Anton Teodor Popovici, candidat PRM în Iaşi, Szekereş Carol, candidat UDMR în Galaţi.

 CNSAS mai precizează că pe numele a trei candidaţi la alegerile generale au fost promovate acţiuni în constatare, în temeiul prevederilor OUG nr. 24/2008 aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, care până la acest moment nu au fost finalizate.

 CNSAS menţionează că verificările candidaţilor la alegerile generale din luna decembrie 2012 continuă, urmând ca rezultatele să fie făcute publice, conform legii.