8 decembrie 2021

CNSU: Fără carantină în București și Ilfov, dar cu întărirea controalelor

Close up desaturated color image depicting a sad, depressed-looking woman in her 30s, and of caucasian ethnicity, looking of a rain-soaked window with her hands pressed to the glass. The image was taken during the Covid-19 pandemic during lockdown, and the image illustrates a mental health concept, as well as a domestic abuse concept. Room for copy space.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care s-a întrunit în această dimineaţă, a decis să nu dea curs propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) de carantinare zonală pentru Bucureşti şi Ilfov. Este aşteptată încă decizia privind introducerea obligativităţii certificatului verde în locurile publice.

ACTUALIZARE: Dr. Raed Arafat a anunțat că propunerea Grupului tehnico-științific al CNSU este de a nu carantina Bucureștiul. În plus, grupul face sugestia de se întări toate măsurile de control care există deja și ca Grupul tehnico-științific să vină cu măsuri suplimentare pentru CNSU.

_____________________________________________________________________

Experții Institutului Național de Sănătate Publică au propus carantină pentru București – Ilfov și au trimis propunerea Comitetului Național pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției. Și în Ilfov a fost făcută o propunere similară din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Incidența a depășit 15 cazuri la mie în București, iar în Clinceni, spre exemplu, sunt 23 de cazuri la o mie de locuitori.

Pe de altă parte, premierul interimar Florin Cîţu a anunţat joi că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, unde rata de infectare a depăşit 15 la mie, dar se discută despre introducerea certificatului verde ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.