Publicat: 30 Iulie, 2017 - 18:09

Coaliția Națională pentru Modernizarea României se solidarizează cu cei 39 de români din Spania aflați în sclavie dar și cu sutele de români aflați în sclavie în Sicilia peste care s-a așternut liniștea.

Susținem demersul Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), membră a CNMR din anul 2016, cu privire la o implicare eficientă a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni inclusiv prin conferirea de atribuții sporite acestui minister.

Semnalăm ministrului Păstârnac și Guvernului României situația identică în care se află sute de români în Sicilia, despre care membrii CNMR au avertizat guvernele care s-au succedat în ultimii 3 ani.

De asemenea, CNMR atrage atenția ministrului Afacerilor Externe asupra lipsei de implicare și preocupare a unor consuli români din Italia și Spania în mod special față de comunitatea românilor exploatați. CNMR va face publice în perioada următoare cazuri concrete unde autoritățile române nu au reacționat, ignorând violurile, bătăile și sclavia modernă a multor români din afara țării.