Publicat: 14 Iunie, 2014 - 12:12

Sub privirile a peste un miliard de iubitori ai sportului din întreaga lume, Coca-Cola a dezvăluit joi, la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA din Brazilia, „Steagul Tuturor” -  cel mai mare mozaic de fotografii creat vreodată, cu ajutorul a peste 200.000 de poze trimise de fani Coca-Cola din toată lumea, inclusiv din România.

Cu o suprafaţă de 3.015 metri pătraţi, steagul a acoperit terenul de joc la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA 2014, înainte de primul meci al competiţiei, dintre Brazilia şi Croaţia. În mod simbolic, Coca-Cola a reunit pe Arena de Sao Paolo sute de mii de fani din 207 ţări din întreaga lume, în care compania este prezentă.

Cel mai mare mozaic de fotografii din lume a fost realizat de către Robert Silvers, inventatorul tehnologiei Photomosaic, după un concept creativ semnat de artistul urban brazilian Speto, în colaborare cu artistul argentinian Tec. De-a lungul mai multor luni, Robert Silvers a folosit cele peste 200.000 de fotografii încărcate de fanii Coca-Cola pe siteul www.happinessflag.com, pentru a recrea designul gândit de Speto şi Tec. Fanii care și-au trimis pozele pentru a fi incluse în Steagul Tuturor vor primi link către locația exactă a pozei lor pe steag și pe gazon.

„Prin Steagul Tuturor am dorit să îi aducem pe fanii Coca-Cola din întreaga lume împreună. Inspiraţi de puterea sportului-rege de a uni şi de a şterge diferenţele dintre oameni, Steagul Tuturor a fost gândit să le ofere consumatorilor noştri din 207 ţări o experienţă comună şi să îi aducă mai aproape de cel mai spectaculos eveniment fotbalistic al anului ”, declară Petre Şandru, Market Operations Director Coca-Cola România şi Moldova.

Iniţiativa vine în susţinerea celei  mai ample campanii Coca-Cola de promovare a Cupei Mondiale, care, sub numele „Cupa Tuturor”, sărbătoreşte puterea unică a fotbalului de a aduce împreună oameni de pretutindeni, fără a ține cont de bariere geografice sau sociale.

Compania Coca-Cola, un susţinător cu tradiţie al sportului de performanţă, este sponsor oficial al Cupei Mondiale FIFA încă din 1974, cu o prezența neîntreruptă de pe stadioanele fiecărui meci al Cupei Mondiale din 1950 până în prezent. 

##
Despre Compania Coca-Cola
Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, ce le oferă consumatorilor peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare carbogazoase şi necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscută ca fiind una dintre cele mai valoroase mărci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri în valoare de 17 miliarde de dolari, printre care se numără Diet Coke, Fanta, Sprite,    Coca-Cola Zero, apă vitaminizată, Powerade, Minute Maid, Simply, Georgia şi Del Valle. La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numărul 1 de băuturi carbogazoase, cafea ready-to-drink şi sucuri de fructe şi nectaruri. Având cea mai mare reţea de distribuţie de băuturi răcoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de ţări se bucură de băuturile companiei, consumul depăşind 1,9 miliarde de porţii pe zi.  
Având în vedere angajamentul său de dezvoltare a unor comunităţi durabile, compania noastră este centrată pe iniţiative care contribuie la protejarea mediului înconjurător şi conservarea resurselor, încurajarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajaţii noştri şi promovarea dezvoltării economice a comunităţilor unde ne desfăşurăm activitatea. Împreună cu partenerii noştri de îmbuteliere, suntem în top 10 angajatori, având peste 700,000 de angajaţi care fac parte din Sistemul Coca-Cola. 
În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său Coca-Cola Hellenic (CCH) România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România).