Publicat: 26 August, 2015 - 20:44
Share

Compania Coca-Cola și partenerii săi de îmbuteliere au reintrodus în comunitate și mediul înconjurător echivalentul a aproximativ 94% din apa consumată la îmbutelierea tuturor băuturilor răcoritoare vândute în 2014. 

Obiectivul este de a deveni prima companie din industria băuturilor răcoritoare care returnează, în proporție de 100%, apa consumată la îmbutelierea produselor sale.

București, 26 August 2015 – Compania Coca-Cola și partenerii săi de îmbuteliere (Sistemul              Coca-Cola), anunță că se apropie de îndeplinirea obiectivului de returnare în comunitate și mediul înconjurător a apei consumate la îmbutelierea produselor sale, până la sfârșitul anului 2015, cu cinci ani înaintea termenului.

Până în prezent, cu ajutorul inițiativelor globale de reducere a consumului de apă, de tratare a apelor uzate și de reintroducere în circuit a unor resurse de apă pierdute, Coca-Cola gestionează eficient aproximativ 94% din apa folosită pentru băuturile sale răcoritoare îmbuteliate, procent calculat pe baza volumului vândut în 2014.

Începând cu anul 2004, cu ajutorul a aproximativ 209 proiecte de management eficient al apei, derulate în 61 de țări, Coca-Cola a reintrodus aproximativ 153,6 miliarde de litri de apă în ecosistemul natural și în comunitățile în care își desfășoară activitatea. În 2014, Sistemul Coca-Cola a returnat aproximativ 126,7 miliarde de litri din apa consumată în procesele de îmbuteliere, prin tratarea apelor uzate.

Aceste eforturi combinate aduc Coca-Cola mai aproape de îndeplinirea obiectivului de a deveni prima companie din industria băuturilor răcoritoare care returnează comunității și mediului înconjurător, în proporție de 100%, apa consumată la îmbutelierea produselor sale .   

„Nu există o resursă mai prețioasă pentru bunăstarea oamenilor, sănătatea ecosistemului global și pentru mediul economic decât apa. Fiind „un consumator” de apă, Coca-Cola are o și mai mare responsabilitate în protejarea acestei resurse. Motiv pentru care, pentru anul 2020, ne-am stabilit un obiectiv înalt și ne propunem să devenim o companie neutră din perspectiva apei.” spune Muhtar Kent, CEO și Președinte The Coca-Cola Company. „Deși am făcut progrese semnificative pentru îndeplinirea acestui obiectiv, suntem mai hotărâți ca niciodată să dăm înapoi comunităților și mediului înconjurător toată cantitatea de apă folosită. Și vom continua să facem asta și după îndeplinirea obiectivului de 100%”.

În 2007, Coca-Cola își propunea un obiectiv ambițios pentru anul 2020 – acela de a returna mediului înconjurător și comunităților echivalentul apei consumate în producerea băuturilor răcoritoare. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Coca-Cola s-a alăturat unor proiectele care au ca principal scop protejarea apei, așa cum sunt Replenish Africa Initiative(RAIN) sau „Fiecare picătură contează” și colaborează îndeaproape cu instituții guvernamentale, societatea civilă si alți parteneri din sectorul privat.