Publicat: 8 Noiembrie, 2016 - 16:57
Share

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o serie de atenționări Cod galben de inundații, valabile în bazine hidrografice de pe raza județelor Prahova, Timiș și Caraș-Severin, în următoarele ore.

Conform hidrologilor, până la ora 20:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinul superior al râului Timiș, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile Feneș, Nădrag, Goleș și Bistra.

În același timp, dar până la ora 00:00, sunt așteptate inundații locale, creșteri ale debitelor și nivelurilor cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Prahova și Telejean (județul Prahova).

Hidrologii precizează că fenomenele hidrologice similare se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor: Azuga, Doftana, Vârbilău și Telejean superior amonte S.H. Gura Vitioarei.