Publicat: 29 Februarie, 2016 - 19:57

Peste 6.000 pompieri cu mijloace tehnice specifice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele pentru care hidrologii au emis atenționare în această după-amiază.
Astfel, în contextul atenționării hidro-meteorologice emisă pentru 13 judeţe, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate din judeţele vizate să ia măsurile necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă. 
Începând din această noapte, la 03.00, vor intra sub atenționare de Cod Galben de inundaţii mai multe râuri din judeţele: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraș Severin, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinți, Sălaj, Satu Mare și Vâlcea. Atenționarea este valabilă până miercuri, la ora 12.00.
Având în vedere că sunt preconizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, care pot produce efecte asupra populaţiei şi mediului, în judeţele aflate sub incidenţa atenționărilor de vremea rea, s-a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenţia imediată.
Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, în cel mai scurt timp în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.
Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE